Leutig record voor DKN

De Kromme Noten hebben een leutig record te pakken. In de 31 jaar dat De Kromme Noten bestaan en zij op carnavalsmaandagavond een kroegentocht per bus organiseren, hebben ze nog nooit zoveel gasten mogen verwelkomen als dit jaar. De gezelligheid in het kielzog van het orkest en het bezoek aan verschillende lokaliteiten in de regio heeft zijn charme en dat wil iedereen graag meemaken. Er hebben zich deze keer zoveel liefhebbers aangemeld, dat De Kromme Noten een dubbeldekker hebben moeten charteren. Een binnenkomer met een groep van maar liefst 78 personen staat garant voor een volle kroeg en volop leut. Voor het eerst is het Oostquartier in Oosteind in de route opgenomen. Voor De Kromme Noten worden het weer drukke dagen met als start de kinderoptocht van alle Kaatsheuvelse scholen op vrijdagmorgen. ‘s Avonds is in Het Klavier weer Antons Blaosfestijn met orkesten uit het hele land. Zaterdagmorgen de sleuteloverdracht en zondagmiddag de Grote Opstoet van Turfstekerslaand waarvoor bij de familie Severs weer een prachtige wagen is gebouwdZaterdag wordt Tilburg bespeeld en maandag is de bustour.

Het Tonpraten was voor De Kromme Noten de traditionele opwarmer voor carnaval. Dit jaar nam ons erelid Jan van Laarhoven na 29 jaar afscheid als vurlaaier. Dat gebeurde met het spelletje Wie van de Drie waarvoor muzikaal leider Raymond van Overbeek de muziek had gearrangeerd. Huub van Beers stond op als ‘de echte Vurlaaier voor 2019’ en kreeg van Jan de bijbehorende turfschup overhandigd. Prins Rob d’n Irste benoemde Jan tot Opperturfsteker 2019 en vergezelde dit met een sjerp en schildje.

Prins Rob d’n Irste van Turfstekerslaand had voor de scheidende Vurlaaier Jan van Laarhoven een speciale onderscheiding. Hij benoemde Jan tot Oppervurlaaier 2019.

Categorieën: