Lipdub in Het Klavier

Het was hard werken voor de Kromme Noten en hun partners tijdens het jaarlijkse uitstapje. Rennen met je instrument, trappen op en af en opperste concentratie om toch maar precies op tijd jouw rol in het nummer ‘I got the Music in me’ te vervullen. Niet een, twee, maar drie keer de instructies volgen van de regisseur terwijl de camera elke beweging vast legt. Dat werd dus zweten en voor menigeen
een aanslag op de conditie. Alle inspanningen waren achteraf niet voor niets, want het eindresultaat was een gave lipdup die de titel ‘We got the Music’ heeft meegekregen.
De organisatoren Jeske en Nancy hadden tot op het laatst geheim weten te houden wat voor activiteit ze in petto hadden. Pas toen in een bovenzaal van Het Klavier de plannen uit de doeken werden gedaan, werd de opname van een lipdub duidelijk. Als lokatie was het Anton Pieckplein en de Peperstraat met Proeff als achtergrond gekozen. Maar toen het moment van actie zich aandiende dwarsboomde regen alle mooie plannen. Vanaf dat moment verplaatste de set zich naar Het Klavier, waar dankbaar gebruik werd gemaakt van de bar Bij Anton, de foyer, alle trappen in de hal, de gangen en uiteindelijk de danszaal voor de slotscene.
Het was verbluffend hoe snel de regisseur en cameraman alle 22 deelnemers in het rollenspel hadden ingepast en een alternatieve opnameroute hadden uitgezet. Na een paar uur hard werken kon onder het genot van een schrobbelérke en een lekkernij van Proeff het resultaat van deze verrassende creatieve sessie worden bekeken. Tevredenheid alom. Er is iets mooi gemaakt. Iedereen kan vanaf nu meegenieten. De lipdup is op de site van De Kromme Noten en op Youtube te bewonderen.
De rest van de dag werd door De Kromme Noten dankbaar gebruik gemaakt van de ambiance en de kwaliteiten van Bij Anton. Lekker borrelen en bijpraten en een voortreffelijk ‘sharing dinner’ als afsluiting van een jaarlijks uitje.

Categorieën: