De Kromme Noten is de feestkapel van Harmonie Kaatsheuvel. Het is in alle opzichten een veelzijdig orkest. De 15-koppige bezetting is een mooie mix van hout (klarinet en alt- en tenorsaxen), licht en zwaar koper en slagwerk, waardoor De Kromme Noten een geheel eigen sound hebben ontwikkeld.

Qua leeftijdssamenstelling is het orkest eveneens veelzijdig. Jong en oud zorgen voor een harmonieuze uitstraling. Het repertoire is zeer gevarieerd met vele eigen arrangementen. De Kromme Noten brengen een spetterend mengsel van pure feestmuziek, swingende Top Tien, Soul en stampende Disco waarop het moeilijk is om stil te blijven staan.

Ook voor wat betreft de optredens zijn De Kromme Noten veelzijdig. Een flink accent ligt uiteraard op de carnavalstijd met de daaraan gekoppelde evenementen in het voor- en naseizoen, maar ook braderie├źn en evenementen (denk aan het Anton Pieckfestijn), alsook dorpsfeesten (Pleinfestival) staan op de activiteitenagenda. Het plezier in muziek maken staat bij de keuze van optredens bij De Kromme Noten voorop.

Het orkest is in 1988 ontstaan op initiatief van enkele leden die het strakke harmonierepertoire wilden aanvullen met wat lichtere muziek. In de afgelopen jaren hebben De Kromme Noten een ontwikkeling doorgemaakt die vele hoogtepunten en vele buitenlandse optredens kende. Het succes van de groep schuilt in de honderd procent toewijding en betrokkenheid van de muzikanten en hun vele aanhangers die allen liefhebber zijn van goede muziek en gezelligheid.

Nieuwjaarsconcert 2019 | Kon. Erk. Harmonie Kaatsheuvel