De Kromme Noten hebben met Pleinfestival een hechte band

Het Pleinfestival en De Kromme Noten hebben een hechte band opgebouwd. Al jarenlang werken ze tijdens het Pleinfestival samen met maar één doel: vermaak van het publiek uit Kaatsheuvel en verre regio. De Kromme Noten doen dat op hun specifieke manier. Ze zorgen voor het muzikale entertainment op de festivalzondag. Ook dit jaar zorgde het orkest tijdens de druk bezochte braderie op steeds wisselende plaatsen voor muzikaal vermaak.

Het Pleinfestival is al bijna dertig jaar een mooi podium dat De Kromme Noten als gegoten zit. Het brede repertoire van de De Kromme Noten leent zich bij uitstek voor een feest als het Pleinfestival. Of het nu de swingende muziek van Elvis Presley is, een rock and roll-medley met Bona Sera en Oh Marie van André Hazes, meedeinende Duitse Oktoberfest-klanken, popnummers als Wham en  One of Nederlands allerlei voor carnaval, het orkest van muzikaal leider Raymond van Overbeek draait er zijn hand niet voor om.

Het publiek dat dit jaar weer in groten getale de braderie in het centrum van Kaatsheuvel bezocht weet de muzikale inbreng van De Kromme Noten zeer te waarderen. En dat laten de mensen ook merken. Een dankbaar applaus is vaak de beloning en soms ontstaat er een heerlijke interactie. Zoals in de Peperstraat met de dansers van Dansstudio Waalwijk. Toen De Kromme Noten Quierro van Julio Iglesias  begonnen te spelen namen twintig dansers bezit van de straat. Gade geslagen door een enthousiast publiek. Op verzoek zette het orkest ook nog een rumba in waarmee het Waalwijks gezelschap heerlijk uit de voeten kon.

Ook Hertog Jan 1 van Brabant en Heer Willem II van Horn die zich met hun gevolg ter gelegenheid  van 750 jaar Heerlijkheid gemeente Loon op Zand onder het braderiepubliek mengden, toonden zich aangenaam verrast  bij het horen van De Kromme Noten. En dus moest er voor de geschiedschrijving een muzikale handtekening komen in de vorm van een gezamenlijke foto.  In de hal van Het Klavier liet Langstraat Radio de luisteraars rechtstreeks mee genieten van De Kromme Noten. Maurice van Overbeek vertelde voor de radiomicrofoon dat De Kromme Noten op de meest uiteenlopende evenementen en gelegenheden van de partij zijn. Op het Pleinfestival, het Anton Pieckfestijn, Koningsdag, feesten en carnaval zijn De Kromme Noten in hun element.

Dit jaar bestaan De Kromme Noten 31 jaar en bijna al die jaren zijn ze present tijdens het Pleinfestival. Het orkest heeft een mooie reputatie opgebouwd en een bijzondere plaats verworven in de Kaatsheuvelse gemeenschap. Het orkest is in alle opzichten veelzijdig. De 16-koppige bezetting is een mooie mix van hout (klarinet en alt- en tenorsaxen),  licht en zwaar koper en slagwerk. Qua leeftijdssamenstelling  is het orkest eveneens veelzijdig. Jong en oud zorgen voor een harmonieuze uitstraling.

Foto: Hertog Jan 1 van Brabant en Heer Willem II van Horn en gevolg zorgden voor een historische moment door samen met De Kromme Noten op de foto te gaan.

Categorieën: