Vrolijk weerzien in Mehren

Het was alsof de tijd stil had gestaan. De Kromme Noten waren sinds 2003 weer terug in Mehren in de VulkaanEiffel voor de Pronkzitting van CarnavalsVerein Mehren. Pension Roden was evenals 12 jaar geleden ons vertrouwd logeeradres en gastvrouw Margaret sloofde zich zoals altijd uit om te voorkomen dat we iets aan eten en drinken tekort kwamen. Vóór de sporthal verspreidde de snackwagen al volop zijn geuren van gebakken uien en Bratwursten. In de hal was het zoals gebruikelijk al vroeg dringen rondom de bierverkoop en de sporthal zelf was een vertrouwd, kleurrijk decor met prominent aan het hoofd de plaatsen voor Prins Carnaval, zijn gevolg en dansmariekes. Op het immense podium volop ruimte voor het altijd weer spraakmakende Männnerballet, de dansuitvoeringen van de dansmariekes jong en oud en natuurlijk de ton voor de verhalen van de ’tonpraters’, waarvan ons steevast de clou van de grappen ontgaat. In de zaal onveranderd de lange tafels met feestvierders, waaronder de vele vertrouwde gezichten. Er wordt dus weer heel wat afgeknuffeld en bijgepraat, want er is na zo’n lange tijd weer veel te vertellen.

Dan om 20.00 uur exact begint de Pronkzitting en is de zaal meteen in de feeststemming. Het bier wordt in kratten naar de tafels gebracht en de flessen witte wijn stromen rijkelijk. De jeugd, in grote getale aanwezig, kent geen leeftijdsgrens voor alcoholgebruik en laat zich alles, waaronder vooral flügeltjes, volop smaken. De ambiance in de zaal is niet meer zoals vroeger. Het is anders, maar het kan de pret niet drukken.

En dan is het moment daar. Tijd voor het optreden van De Kromme Noten. De zaal is vol verwachting, want ze kennen ons van vroeger. We zetten deze avond twee mooie series neer. Er wordt vanuit het publiek zelfs “saberiosia” ingezet en dat onderstreept de jarenlange band die De Kromme Noten met Mehren heeft opgebouwd. Voor ons smaakte het weekend in Mehren naar meer!

Categorieën: