Het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd, maar het geduld is beloond. Tijdens het Pleinfestival 2014 konden De Kromme Noten zich eindelijk compleet in een nieuwe outfit presenteren.
Het is een mooi plaatje geworden. Nieuwe roze polo’s voor de vrouwen en paarse voor de mannen, uniforme spijkerbroeken en bijpassende schoenen voor de mannen en de vrouwen. En even belangrijk: De Kromme Noten voeren een nieuw logo, dat op de polo’s, de grote trom en de sousafoon is afgedrukt.
Dat logo was ook de directe aanleiding voor de zoektocht van de kledingcommissie, bestaande uit Peter Grootswagers en Nancy Verreijen, naar een nieuwe outfit. Maar tegelijk zat de sleet al ruimschoots op de bestaande kleding. De verleiding om haast te maken was groot, maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat alle neuzen dezelfde kant uit wezen.
De langste tijd van de 26 jaar dat De Kromme Noten nu bestaan was het logo met daarin Pardoes een feestelijk en uniek visitekaartje.

De toestemming om Pardoes te mogen dragen in het logo komt voort uit de samenwerking met De Efteling, die resulteerde in vele promotionele optredens in Noord Frankrijk en België, Bij alle latere optredens werden De Kromme Noten meteen gelinkt aan De Efteling. Een mooiere reclame kon De Efteling zich niet wensen. Maar met de stormachtige ontwikkelingen in De Efteling veranderde het beleid van het park en tegelijk ook de uitstraling van Pardoes die steeds weer uiterlijke aanpassingen kreeg. Gevolg was het verzoek van De Efteling om in het logo afscheid te nemen van Pardoes. De directie van De Efteling maakte het De Kromme Noten mogelijk om die ingrijpende stap te maken. Tegelijk sloeg het orkest ook muzikaal nieuwe wegen in. De muziekcommissie ging in zee met arrangeur Ralf Rombouts die de gekozen muziek toe snijdt op de specifieke bezetting van het orkest, waardoor het een eigen herkenbare sound heeft gekregen. Het resultaat mag er zijn. Tijdens het optreden op de jubileumavond van Ties Niks in een bomvolle Beerenszaal van De Gildenbond werd het orkest overladen met complimenten. Het bewijst dat De Kromme Noten een mooie toekomst in het verschiet hebben. Er rest nog slechts één wens: uitbreiding van de trompetsectie.