Kromme Noten weten op tijd te ontsnappen

Het Tilburgse horrorhuis, waar zich bloederige taferelen hebben afgespeeld en aanwezigen slachtoffer dreigen te worden van de moordlustige dochter van de slager, heeft geen vat gekregen op alle Kromme Noten. Net op tijd wisten we nog binnen het uur te ontsnappen. De ene groep lukte het ternauwernood met nog maar 1 minuut 15 op de klok. De andere wist acht minuten voordat het noodlot zou toeslaan, het huis te verlaten. En daarmee kreeg een spannend en boeiend onderdeel van ons jaarlijkse uitje een succesvolle ontknoping. De Escaperoom 013 werd een hele belevenis, want de meesten van ons hadden geen enkele ervaring met escaperooms en hadden dus geen flauw benul wat er te wachten stond. Iedereen ging dapper mee in het gruwelijke verhaal en niemand voelde zich geroepen om zich via de nooddeuren in veiligheid te brengen. Vanaf het allereerste moment was samenwerking in combinatie met slimheid de sleutel om alle codes te ontrafelen waarmee de sloten op alle kamerdeuren konden worden geopend. De eerste groep die het huis binnen ging had het genoegen om na een korte pauze op een van de drukbevolkte Tilburgse terrassen, in de regiekamer de verrichtingen van de andere groep te volgen. Met de eigen ervaringen als referentie was het een genot om de anderen te zien ploeteren. Als er iets meer naar Imme was geluisterd waren sommige raadsels al eerder opgelost. Nu moesten enkele extra aanwijzingen de weg naar de vrijheid net op tijd vrij maken.
Intelligentie en samenwerking was ook al vereist bij de quiz waarmee het jaarlijks uitje in groepjes Bij Anton werd gestart. ‘De stramme kabouters’ kwamen als winnaar uit de bus. Een bekertje, een winnersmedaille en een doos met zoetigheden waren de beloning. Met het openbaar vervoer ging het vervolgens naar Tilburg waar na de escaperoom de inwendige mens bij Den Bolle en de Pianobar tot laat in de avond ruimschoots verwend werd.

Categorieën: