25 jaar Kromme Noten op Pleinfestival

In de lange historie van het Pleinfestival hebben De Kromme Noten van Harmonie Kaatsheuvel een plaatsje met een zilveren randje verworven. Want uitgerekend in het jaar dat het Pleinfestival terugkeert in het hart van het dorp zijn De Kromme Noten voor de 25ste keer van de partij. Een zilveren jubileum dus eigenlijk. En dat in het jaar dat het orkest de bezetting heeft uitgebreid tot 18 muzikanten en de thuishaven is verplaatst naar Het Klavier. Het publiek zal op zondag 29 mei tijdens het Pleinfestival weer volop van de muzikale kwaliteiten van De Kromme Noten kunnen genieten, want het orkest zal tijdens de braderie op steeds wisselende plaatsen voor muzikaal entertainment zorgen. “Spelen tijdens het Pleinfestival is altijd een feest. Een dankbaar publiek en een puike organisatie. Het blijft voor ons een mooi podium om voor eigen Kaatsheuvels publiek op te treden”, zegt organisatorisch leider Maurice van Overbeek.

In de 28 jaar dat De Kromme Noten bestaan heeft het orkest een mooie reputatie opgebouwd en een bijzondere plaats verworven in de Kaatsheuvelse gemeenschap. Het orkest is in alle opzichten veelzijdig. De 18-koppige veelzijdige bezetting is een mooie mix van hout (klarinet, alt- en tenorsaxen), licht en zwaar koper en slagwerk waardoor De Kromme Noten een geheel eigen sound hebben ontwikkeld.

Categorieën: